חימום תת ריצפתי הוא האמצעי הטוב ביותר בעידן החדש. אמצעי זה מעניק סביבה חמה ונעימה בכל חלל הבית בצורה שווה בלי לפגוע בעיצוב הבית ומבלי לתפוס מקום. חימום תת ריצפתי מתבצע על ידי הזרמת מים חמים במערך תת קרקעי, או חימום בעזרת מוליכים חשמליים. הוא שומר על אוויר נקי ואינו מייבש אותו כמו חימום באמצעים אחרים באמצעות מזגן או קמין.
התאמת חימום תת ריצפתי מתחת לסוגי פרקט שונים
כאשר מתכננים חימום תת ריצפתי מתחת פרקט, אפשר לבצע מהלך זה רק באמצעות פרקטים אשר מסוגלים לספוג את החום המופק ממערכת החימום. הפרקטים מעץ מלא יתאימו לשיטה זו לאור העמידות שלהם.
פרקט עץ תלת שכבתי מתאים מאד לחימום תת ריצפתי אך עקב עוביו, יידרש זמן רב עד לניצול אפקט החימום וצריכת האנרגיה החשמלית תהיה יחסית גבוהה.
פרקט עץ דו שכבת מתאים מאד להתקין מתחתיו מערכת חימום תת ריצפתי הואיל ושכבות העץ אינן עבות ואינן מבודדות. שכבות אלה מאפשרות העברה טובה ויעילה של החום המופק מהצינורות שמתחתן.
פרקט למינציה שהוא פרקט סינטטי דמוי עץ המורכב משלוש שכבות כאשר השכבה העליונה משמשת כשכבה שקופה אשר מגינה על הפרקט משחיקה, השכבה השנייה עשויה מלוח עץ דחוס הנקרא: HDF והשכבה השלישית שהיא התחתונה מורכבת גם מלוח עץ דחוס כמו השכבה השנייה. שכבה זו מחברת בין הפרקט לתשתית מתחתיה. גם פרקט זה מתאים לחימום למערכת חימום תת ריצפתי אשר יפיק אנרגיה חסכונית ואפקטיבית.
פרקט במבוק מסוגים מסוימים גם יתאים למערכת חימום תת ריצפתי מבוססות מים.
לא רק סוג הפרקט משפיע על התאמתו למערכת החימום אלא גם עוביו של הפרקט חשוב. ככל שעובי הפרקט דק החום המופק יועבר בצורה יעילה וחסכונית לחלל הבית. העובי האופטימלי הוא של 10 מ"מ. ניתן גם להתקין בעובי גדול יותר אך צריכת החשמל תהיה גבוהה יותר בהתאם לגובה השכבה של העץ.
סוג התקנת הפרקט התת ריצפתי
קיימים שני סוגי התקנה של פרקט עבור חימום תת ריצפתי. התקנה בעזרת הדבקה כמו פאזלים אך יש סבירות שהדבק יפגע בגופי החימום אשר מתחתיו לכן יש פתרון של ריצוף סוג ב' או מדה מפולסת שהיא שכבת ביניים של יציקת בטון המאפשרת לאיש המקצוע לבצע שיפועים או פילוס ברצפה באופן אחיד ומדויק. שכבה זו מגינה על מערכת החימום.
שיטה שנייה היא לחבר את חלקי הפרקט בקליק בעזרת חיבור השוליים של ימין ושמאל עד הישמע הקליק. הסטריפים האלו אינם פוגעים במערכת החימום שנמצאים מתחת לפרקט ולכן לקוחות רבים מעדיפים שיטה זו.
כל נושא ההתקנה של מערכים תת רצפתיים הוא מורכב ולכן יש להתייעץ עם אנשי מקצוע ולקבל החלטות על פי הייעוץ וההכוונה שלהם לאור המיומנות והניסיון רב השנים שלהם בנישה זו.